Kari Svendsen tildeles Audun Tyldens Minnepris 2011

Kari Svendsen
Kari Svendsen

Prisen består av et diplom og kr. 50.000,-

Juryens begrunnelse:
Kari er født og oppvokst i Oslo, og er ekstremt glad i byen sin, vennene sine og familien sin. Hun er enebarn, men ikke bortskjemt, og er lært opp til å tenke på andre før seg selv.

Derfor har Kari gjennom et forholdsvis langt liv prøvd å spre glede hvor enn hun befinner seg. Både musikalsk – men også gjennom film, TV-serier og revy. Og både profesjonelt og privat, også «in absentia» – på ferier og turnéer skrives og sendes noen hundre postkort til familie, venner og bekjente. Selv om turen ikke går lenger enn til Strømstad må postkort sendes til mamma og pappa.

Aldri ondsinnet i tekst eller sinn, men saftig i replikken kan Svendsen være. Og mange har ledd seg skakke av historiene som triller ut av denne personen. Også Kari selv. For latteren sitter løst. Den store venne- og bekjentskapskretsen pleies. Med jevnlig kontakt og mye omsorg. Rausheten er viden kjent. Der andre kommer til selskap med en flaske vin, kommer Kari med en bærepose full av «litt snadder», blomster, stearinlys og et par flasker vin + gjerne instrumentet «i tilfelle det blir no' spelling».

Hele visemiljøet har hatt glede av hennes engasjement gjennom 16 år på Viseklubben Josefine, som hun stiftet og driver sammen med Lars Klevstrand og Jørn Simen Øverli. Til hver onsdag hver vår og høst skal det bookes, skrives og sendes ut program, hun er vertinne og presenterer andre visekunstnere, hun opptrer selv når det trengs, - alt uten et øre i lønn. Men visepublikummet har et sted å høre gode visekunstnere, visekunstnerne får presentere seg for et (av henne) veloppdratt publikum, og unge, uetablerte visesangere får prøve seg på en scene for første gang. Da er vår prisvinner fornøyd og har fått lønn for strevet.

Så den aller første vinner av Audun Tyldens Minnepris, det er en person som i Audun Tyldens gode ånd har spredd glede og hygge for mange mennesker, både i forbindelse med utøvelse av sitt yrke og i privat sammenheng. Hun er en person som har prioritert den gode menneskelige kontakten og vært en brobygger i et stort sosialt nettverk.

Oslo, 29. oktober 2011

I styret for Fondet for norske plateprodusenter
Anne Kjelkenes, Erling Andersen, Erik Brataas og Jan Paulsen

Bilder fra hendelsen finner du på FONOs Facebook-side

Pressemelding

Tilbake